De Sport BSO

Kalender - Nieuwsbrieven- Documenten   Voor al deze items dient u eerst in te loggen !!Lees hier onze laatste nieuwtjes
Bubbelvoetbal
Voetbal is een van de favoriete bezigheden van onze Sport BSO kids, maar kun je dat net zo goed als je in je eigen bubbel zit? Onze kids probeerden het uit tijdens de meivakantie.........

 
 
 
 
Kliederen en knutselen
Ook deze meivakantie was er weer volop gelegenheid tot knutselen en kliederen. De kinderen hebben bloempotjes beschilderd en zaadjes van groentes geplant in hun potje en bij de kleuters werde ook lekker veel kliederactiviteiten met klei, deeg en verf gedaan.
 
   
 
Oud Hollandse spelletjes & vissen
Ezeltje prik, spijkerpoepen, spijkerbroekhangen, jeu de boules, blikgooien, koekhappen en nog heel veel andere spelletje stonden op het programma op de dinsdag in de meivakantie. Er werd weer enthousiast meegedaan door de kids van "jong tot oud". En ging je liever mee vissen in de Krommerijn? Ook prima!
 
   

 
8+ op handelsmissie in Utrecht
Op de 1e maandag van de meivakantie vertrokken de 8+-ers met de trein naar Utrecht. 2 teams hadden elk een appel mee en de opdracht om de om te ruilen voor........De kinderen hadden zelf bedacht om de stad in te gaan en te kijken wat daar te regelen viel. En wat bleek? Onze BSO kids kunnen onderhandelen als de beste! Met veel zorg werden er café's en winkels uitgezocht en extra leuk was het dat ze ook nog regelmatig iets te drinken kregen aangeboden. De tas met geruilde spullen werd steeds zwaarder en 1 van de groepjes scoorde zelfs een enorm billboard, wat wel erg handig was om onder te schuilen toen het begon te regenen. Bij terugkomst op de BSO werden de spullen netjes verdeeld.
 
  
 
 Olympische spelen op de Sport BSO
Kort na de echte Olympische winterspelen hielden we onze eigen Olympische winterspelen. Er was een echte Olympische parade van de teams met zelfgemaakte vlaggen en Olympische fakkels. We hadden gehoopt op echte sneeuw en bijna hadden we het geluk dat de ijsbaan in het dorp open was, maar helaas moesten we uiteindelijk toch alle activiteiten in de sporthal doen. Gelukkig hadden onze sportbegeleiders weer superleuke ideeen, dus werd er geschaats op vaatdoekjes, gecombi-ijshockied, een bobslee gemaakt van een mattenkar en mat en geskied vanaf het wandrek. Er werd hard gestreden voor de medailles, ook al kreeg iedereen een medaille, want ons motto was "meedoen is belangrijker dan winnen". Om het toch nog een beetje in Koreaanse sferen te houden werd er elke dag door onze BSO koks een Koreaanse maaltijd geserveerd en mocht je met stokjes eten, hoewel dat met de soep niet zo makkelijk was. Er werd flink gegeten en vooral de Koreaanse BBQ van onze kok Mitchel was favoriet!
 
       
 
Kerstvakantie 2018
De 8+ kinderen hadden het thema gekozen voor deze week "Winter". Dus stond de hele week in het teken van winteractiviteiten. Er kon gekozen worden voor skiƫn of schaatsen door de oudste kinderen en het werd schaatsen. Eerst met de bus naar de Vechtsebanen in Utrecht en daarna een schaatsles en nog even vrij schaatsen.
De kinderen t/m groep 3 zijn met de bus naar het Wijkse spektakel geweest waar heerlijk gespeeld werd op de springkussens.
 
    

 
Pieten op de BSO
Ook op de Sport BSO zijn deze maand volop Pieten te zien. Tijdens de laatste peutergym les kwamen alle peuters in Pieten pak naar de sporthal. We dansten met elkaar de Pieten dans en klommen met zelf ingepakte cadeautjes over daken. Na afloop waren er lekkere pepernoten en was er voor elk kind een Pieten diploma. Tijdens een bijeenkomst voor ouderen in het dorpshuis kwamen een aantal echte Pieten ook nog even langs bij onze BSO kids van de vrijdag. Wat een feest was dat! Vooral omdat we ons net hadden verkleed als Pieten.
 
    

Herfstvakantie 2017
Monsters, zombies, spinnen, heksen, prinsessen, gedaantes en spoken.......ze waren tijdens de herfstvakantie allemaal te zien op de BSO. Er werd verkleed, geschminkt getrick en treat en gegriezeld. Je kon met Vehanoush griezelkoekjes bakken, een spannende film kijken, mummy waxinelichtjes maken of gewoon lekker spelen of sporten. Hoogtepunt was het spookhuis in de kleedkamer, wat door Marjolein samen met een aantal kinderen en stagiaires was gemaakt. Onder leiding van onze topkok Mitchel zijn er heerlijke griezelhapjes gemaakt voor de lunch.
 
    

 
Steppen, skaten en fietsen voor een nieuw skatepark
Maandag 9 oktober zijn de kinderen van 6 jaar en ouder naar het gemeentehuis gestept, geskatet of gefietst. Samen met de buurtsportcoach en de Schoudermantel verzamelden we bij het gemeentehuis om aan de wethouder te laten zien dat we graag een nieuw skatepark willen in Odijk. De kinderen deden enthousiast mee en kregen na afloop wat te drinken.
 
      

Lerarenstaking 5 oktober
Op donderdag 5 oktober is er een landelijke staking van leraren uit het basisonderwijs.
Wij zijn die dag vanaf 08.15 uur geopend. Aanmelden kan via de kalender van de website.

Peutergym 
Op woensdag 6 september start het nieuwe blok met peutergym. Meldt je aan voor een proefles met een mailtje. Meer informatie onder het kopje peutergym.
 
  

Feestje?
Ben je binnenkort jarig en heb je zin in een leuk feestje? Bij ons kun je je Ninja feestje, sportfeestje, Lasergame feestje of BSO fiets/bos feestje doen. Je vindt meer informatie over de feestjes op de website onder kinderfeestjes.
 
Zomervakantie opvang 2017
4-6 jaar
We hebben kunst gemaakt, zijn op stap geweest met de BSO fiets, mochten even zelf brandweerman/vrouw zijn bij de Bunnikse brandweer, hebben pizzabroodjes gebakken en heel veel lawaai gemaakt met de zelfgemaakte instrumentjes en meegebrachte pannen en pollepels. Tijdens de laatste week in het bos hebben we hutten gebouwd, gespeeld bij de Boswerf en een kabouterspeurtocht gedaan.
 
     
 
6-12 jaar
De kinderen vanaf groep 3 deden mee aan de strengst man/woman competitie, een free run parcours en zijn met de bus naar kindersportcentrum Sam Sam geweest in Maarssen.
Ook zijn we veel buiten in de natuur geweest. We hebben gespeeld in natuurgebied Nieuw Wulven in Houten en hebben een week doorgebracht in het bos in Zeist, waar we hutten hebben gebouwd, bomen geklommen, levend gezelschapsspelen  gespeeld en katapults gemaakt. De 8+ kinderen hebben geleerd hoe je met een zakmes een mooie tak kunt bewerken zodat je een pijl hebt om mee te speerwerpen.
 
    Mooi filmpje met uitleg waarom het zo belangrijk is dat kinderen veel met andere kinderen spelen, buiten spelen en lekker bewegen.......
 

Ouder & Kind dag 2017
Ongeveer 60 ouders en kinderen namen deel aan de ouder& kind dag. Het thema was "een ochtendje Sport BSO". Ouders konden ervaren hoe het voelt om met elkaar te sporten in onze mooie sporthal. Er werd super enthousiast en sportief met elkaar gesport onder het motto "kijken = meedoen"!
Na een swingende warming up kon er gekozen worden uit chaosbal, een klim en kleutercircuit of samen een potje tafeltennis of biljart spelen. Na het sporten maakte iedereen zijn eigen "broodjes gezond" en werd er nog gezellig na gekletst.

    

Studiedag 6 juni
Met de studiedag zijn we op stap geweest met alle kinderen. Het weer beloofde weinig goeds, maar met een regenjack en kaplaarzen aan bleven we redelijk droog.
De kinderen van 4-6 jaar zijn naar kinderboerderij de Brink in Zeist geweest. Daar hebben ze de dieren geaaid en gespeeld op het uitdagende terrein van de kinderboerderij.
De kinderen van 6 jaar en ouder zijn naar Heidestein gefietst en hebben daar spelletjes in het bos gedaan.
 
  

Meivakantie 2017
Geen thema dit keer, maar wel een leuk programma.
Met de kleuters zijn we op stap geweest met de huifkar. Het geplande uitje naar kinderboerderij de Brink kon helaas niet doorgaan door het slechte weer. Gelukkig hebben we altijd onze heerlijke sporthal om naar uit te wijken!
De kinderen vanaf 6 jaar konden meedoen met lasergamen. De 1e dag hebben we buiten hindernissen en verstopplekken gebouwd van pallets, daarna hebben we het lasergamen in de donkere sporthal gedaan, want dan was het toch wel leuker omdat je de laserstralen dan veel beter zag. Ook hiervoor hebben de kinderen zelf hun parcours gebouwd.
Op vrijdag zijn we met alle kinderen naar dierenpark Amersfoort geweest, waarbij de kinderen vanaf 6 jaar met de trein zijn gegaan.
 
    
 
Vliegeren uit het 50 dingen boekje
Ieder jaar krijgen de kinderen op school uit groep 3 het boekje "50 dingen die je gedaan moet hebben voor je twaalfde". Dit wordt gesponsord door de Stichting Buitenmakelaar.
Wij doen jaarlijks een aantal activiteiten uit dit boekje omdat wij het daar helemaal mee eens zijn!
Dit jaar kregen we bouwpakketten van hen om de vliegers uit het boekje te maken. Daar zijn de kinderen die het leuk vonden natuurlijk enthousiast mee aan de gang gegaan. En het leukste van alles : "de vliegers deden het ook!" 
 
   


"Om Odijk", zaterdag 11 maart 2017
Er deden maar liefst 35 kinderen van de Sport BSO mee aan de hardloopwedstrijd "om Odijk". Je kon meedoen aan de 1 of 2 km loop. Als je het leuk vond, dan werd je gesponsord door de Sport BSO. Veel kinderen hadden zich wel wat verkeken op met name de 2 km loop. Er werd vol enthousiasme gestart, maar de laatste loodjes waren voor sommigen wel erg zwaar. Daar gaan we volgend jaar beter op trainen met elkaar! Het was een supergezellig evenement en alle kinderen kregen een mooie medaille voor hun prestatie.
 
  

 

Wij doen mee aan "Om Odijk"
Een groepje enthousiaste kids vanaf 6 jaar trainen wekelijks samen met onze begeleiders Jay, Mitchel en Rouark voor het hardloopevenement "om Odijk" op zaterdag 11 maart 2017. Wat een enthousiasme was er onder de deelnemende kids! Bekijk hier een impressie van de 1e training

   
 
 Inzamelingsactie vluchtelingen in Noord Irak, januari 2017
 In januari deden wij een oproep om statiegeldflessen, winterschoenen en sjaals/mutsen en handschoenen in te leveren. Op 2 vrijdagen werden de ingeleverde schoenen samen met de kinderen schoongemaakt, opgepoetst en in bananendozen verpakt. De flessen werden door de kinderen ingewisseld bij de Jumbo. Het mooie eindresultaat was 26 dozen met hulpgoederen en ongeveer 400 euro. Dit geld is gebruikt om de transportkosten te betalen. De goederen zijn inmiddels opgehaald en onderweg naar Irak. Zodra we foto's hebben van het uitdelen van de goederen,komt er een berichtje in de plaatselijke krantjes.

    
  
Herfst 2016
Wat doen we tijdens BSO en studiedagen op de Sport BSO? Natuurlijk veel meer dan alleen sporten! We hebben ons deze herfst heerlijk uitgeleefd door veel buiten te spelen, herfstbladeren te verzamelen en daar slingers van te knutselen en een enkeling verzamelde stapels herfstbladeren om er een duik in te nemen. Met de studiedag van de Bongerd zijn we op de BSO fiets naar Heidestein gefietst, hebben daar tamme kastanjes gezocht, paddestoelen gevonden en levend stratego gespeeld. Na afloop een heerlijke pannenkoek gegeten in de tuin van de Prinsenhof.

Herfstvakantie 2016
Expeditie Robinson, maar dan net even anders.... dat was het thema deze herfstvakantie. Veel samenwerken aan opdrachten en spannende circuits die je moest afleggen. De expeditie herfstvakantie op dinsdag was een samenwerking tussen de Sport BSO, BSO de Spetters, BSO het Palet, jongerenwerk Bunnik, Bunnik Beweegt en Sport&lijf totaal. Elke organisatie had een deel van het programma bedacht en de kinderen liepen al deze onderdelen in een circuitvorm langs. Er werd gezamenlijk geluncht en de kinderen zaten in groepjes met leeftijdsgenootjes van andere BSO's. Op donderdag ging de 8+ groep naar het klimcentrum in Nieuwegein en de vrijdaggroep heeft een heerlijke dag in dierenpark Amersfoort beleefd. De kinderen mochten de hele week hun eigen broodjes gezond maken en er was volop ruimte om lekker te spelen, te knutselen en in de sporthal te bewegen.
 
  

Zomervakantie 2016
Het waren weer 3 superleuke weken vol activiteiten. De 1e week hebben we zelf vishengels gemaakt en gevist in de Kromme Rijn, gezwommen, insecten gezocht en zijn we op de BSO fiets naar landgoed Heidestein geweest.
De 5e week hadden we onze eigen Olympische spelen week met heel veel sporten. De 6e week verbleven we in een scoutinghuis in Zeist en hebben we heel veel bosspelen gedaan zoals vlaggenroof en levend stratego. Natuurlijk ook onze eigen broodjes gebakken in het kampvuur en lekker vrij gespeeld in het bos. Kortom, op de Sport BSO hoefde je je niet te vervelen deze vakantie!

 


Eten tijdens de avond 4 daagse
Tijdens de avond 4 daagse maakten onze topkoks weer een heerlijke maaltijd klaar. Niet alleen kinderen die meeliepen, maar ook broertjes/zusjes mochten mee eten. Op het menu stonden wraps en spaghetti bolognaise en alles ging "schoon" op! Wat kunnen onze Sport BSO'ers eten zeg!
 
  


Kickboks clinic van wereldkampioene Samantha van Doorn
(door Sebastiaan & Mikke)
Wij vonden het kickboksen heel leuk omdat we allemaal verschillende trappen hebben geleerd! Samantha kan ook heel goed lesgeven, als je je maar gedraagt. We moesten trappen, opdrukken en buikspieroefeningen doen en we hebben geleerd hoe je een deur intrapt.
 
     

Meivakantie
Wat hadden we graag op stap gegaan met de huifkar en buiten een Tipi dorp gebouwd, want we waren deze week indianen en cowboys/girls. Het weer werkte helaas niet mee, maar uiteindelijk hebben we een superleuke week gehad met heel veel Wilde Westen spelletjes, rodeo wedstrijden, disco, indianenkleding maken, hutten timmeren en broodjes bakken in het kampvuur. Tussendoor hebben we lekker in de sporthal gespeeld, gevoetbald en gepliwed. De bikkels van de week waren de 8+ kinderen van de dinsdag, want zij gingen in de ijzige kou klimmen in het Klimbos in Lage Vuursche. De huifkartocht doen we gewoon in de zomervakantie!
 
    

Krokusvakantie 2016
Elke dag een andere Disney film als thema waarmee werd gesport, geknutseld en uiteraard in onze mega bioscoop in de Sporthal naar de film werd gekeken. De kinderen gingen verkleed als Donald Duck op zoek naar de verdwenen schat of als Mowgli legden ze het jungle parcours af, waarbij uiteraard ook aan lianen werd geslingerd. Tijgerlelie kwam haar avontuur met Peter Pan vertellen en samen met King Louis werd een apendans gemaakt. Door het slechte weer konden we niet veel buiten spelen, dus werd er veel gespeeld en gesport in de sporthal