desportbso

De Sport BSO
Title
Ga naar de inhoud
21 november 2019
Pietengym op de Peutergym
Wat was het gezellig tijdens de peutergymlessen en wat hebben de kinderen enthousiast meegedaan en zich ontwikkeld in 10 weken tijd! Van verlegen en best wel een beetje spannend om mee te doen, naar één grote bende zwarte Pietjes die de laatste les allemaal pakjes bezorgden tijdens de Pietengym. Bij de Pietendans werd er gezwaaid, schoorsteen geklommen en met pepernoten gestrooid en na afloop was er natuurlijk voor iedereen een handje pepernoten.
 
Ook namen we afscheid van enkele peuters die vanaf januari naar de basisschool gaan.
 
In januari is er weer een nieuw blok peutergym en er zijn dus enkele plekjes vrijgekomen.
 
Aanmelden kan via de website.De Sport BSO gaat zich inzetten voor een gezonde omgeving!
Op de Sport BSO worden kinderen gestimuleerd om hun persoonlijke en sociale competenties te ontwikkelen middels een gevarieerd aanbod aan sport en spelactiviteiten, welke passen bij hun ontwikkelingsfase. Om kinderen zich te laten ontplooien is het belangrijk dat zij leven in een gezonde leefomgeving. De visie van De Sport BSO sluit naadloos aan op de JOGG-beweging (jongeren op gezond gewicht) die momenteel in gang gezet wordt binnen de gemeente. Reden te meer voor de kinderopvangorganisatie om het convenant JOGG te ondertekenen.
 
Middels het convenant heeft De Sport BSO de ambitie uitgesproken om samen met Bunnik Beweegt zich het komende jaar in te zetten op de volgende punten:
 
1. Gezamenlijk de samenwerking en verbinding zoeken met verschillende sportaanbieders uit de
   gemeente Bunnik.
 
2. Kinderen nog bewuster maken van het belang van het drinken van water door het plaatsen van
   een watertappunt.
 
3. Bunnik Beweegt ondersteunen in de organisatie van de Bunnikse Spelen
 
4. Kijken naar de mogelijkheden om evt. op de woensdag middag een wekelijkse sportinstuif te
   organiseren!
 
Zowel De Sport BSO als Bunnik Beweegt zijn erg trots op deze samenwerking en hopen op deze manier ook haar steentje bij te dragen in het creëren van een gezonde omgeving voor onze jeugd!Bubbelvoetbal
Voetbal is een van de favoriete bezigheden van onze Sport BSO kids, maar kun je dat net zo goed als je in je eigen bubbel zit? Onze kids probeerden het uit tijdens de meivakantie.........

Kliederen en knutselen
 Ook deze meivakantie was er weer volop gelegenheid tot knutselen en kliederen. De kinderen hebben bloempotjes beschilderd en zaadjes van groentes geplant in hun potje en bij de kleuters werden ook lekker veel kliederactiviteiten met klei, deeg en verf gedaan.


Oud Hollandse spelletjes & vissen
Ezeltje prik, spijkerpoepen, spijkerbroekhangen, jeu de boules, blikgooien, koekhappen en nog heel veel andere spelletje stonden op het programma op de dinsdag in de meivakantie. Er werd weer enthousiast meegedaan door de kids van "jong tot oud". En ging je liever mee vissen in de Krommerijn? Ook prima!

Terug naar de inhoud