desportbso

De Sport BSO
Title
Ga naar de inhoud
Meivakantie 2019
 
Als je in de meivakantie naar de BSO kwam, hoefde je je niet te vervelen! We hebben kunstwerken gemaakt, vliegtuigjes gevouwen en geknutseld, hutten van pallets getimmerd, pizza gemaakt, broodjes in het vuur gebakken, een schimmenspel gespeeld en we zijn naar het nieuwe klimpark in Zeist geweest.


 

Lekker eten op de Sport BSO
 
Ook dit jaar kon je weer op de BSO eten als je meeliep met de avond 4 daagse. Het was een gezellige boel in het BSO restaurant en de kinderen hebben heerlijk gesmuld van de spaghetti, de wraps of de pizza’s.
 
Het scheelt ouders niet alleen een boel gehaast vanuit hun werk, maar ook voor de kinderen is het veel fijner om ruim van te voren even met elkaar te eten en vanuit de BSO naar de start van de avond 4 daagse te vertrekken.Lekker spelen in het bos.

Op vrijdag doen we regelmatig extra activiteiten. 17 mei zijn we met de BSO fiets naar het bos gefietst waar we hebben ontdekt wat de natuur ons zoal te bieden heeft.

 


Voetbal op de BSO

Maandag 30 april was een een supercoole voetbalmiddag op de BSO.
 
Je kon meedoen aan een voetbalcircuit waarbij de spelers Leon Guwara, Maarten Paes, Nick Venema en staflid Stefan Postma de onderdelen bemanden.
 
Wilde je liever alleen met ze op de foto, een handetkening scoren of ze een vraag stellen tijdens een heuse “persconferentie?” Ook dat kon allemaal.
 
Voor elke onderdeel werd een kleine bijdrage gevraagd.
 
Eind van de middag liepen we samen met de splers en staf naar de Jumbo, waar we de flessen inleverden die alle kinderen hadden opgehaald of ingeleverd.
 
Met een mooi eindbedrag van 340 euro, bestemd voor een skybox voor de patientjes uit het WKZ, eindigden we op de 2e plek in de regio.
 
Het was een superleuke middag voor jong en oud, jongens en meisjes.
 
Met dank aan FC Utrecht en Bunnik Beweegt.


Paaseieren zoeken
 

Oh jee, vlak voor de Pasen kregen we zomaar bezoek van een hele domme paashaas, die zijn paaseieren was verloren rondom het dorpshuis.
 
Gelukkig wilden de BSO kids wel even meehelpen om ze terug te vinden!
Krokusvakantie 2019

Verkleden en optreden tijdens de krokusvakantie:
 
 
Tijdens de krokusvakantie was er weer veel te doen op de BSO. De aftrap van de carnavalsweek begon met een spelenkermis in de sporthal. De kleuters konden zich toch beter aankleden dan de ouderen kids, maar of het paste…
 
 
De hele week door konden de kinderen zich inschrijven voor workshops om hun talenten te ontdekken. Vervolgens mochten de kinderen dit presenteren in de show.
 
 
Als afsluiting van de week was er een gigantische stormbaan met uitdagende obstakels die de kinderen mochten overwinnen! De 8+ daarentegen kregen het toch een stuk moeilijker. Zij gingen salto’s maken, over obstakels springen met een zweefduik en als Epke Zonderland trucjes maken aan de rekstok.  Kerstvakantie 2018-20019
Tijdens de kerstvakantie was er weer genoeg te doen op de BSO. De dag voor Kerst maakten we mooie kerststukjes en hebben we heerlijke  kerstkoekjes gebakken.
 
In het nieuwe jaar zijn de kinderen met een zwemdiploma op de (BSO) fiets naar het zwembad in Bunnik geweest. We hebben daar gezwommen en in het water gespeeld. De kinderen zonder zwemdiploma hebben zich uitgeleefd op de springkussens bij Broekies in Bunnik.
 
Op 3 januari was er een gezellige nieuwjaars( alcoholvrije) borrel.
 
Natuurlijk is er ook veel gesport en gespeeld in de sporthal.

           
 21 november 2019
Pietengym op de Peutergym
Wat was het gezellig tijdens de peutergymlessen en wat hebben de kinderen enthousiast meegedaan en zich ontwikkeld in 10 weken tijd! Van verlegen en best wel een beetje spannend om mee te doen, naar één grote bende zwarte Pietjes die de laatste les allemaal pakjes bezorgden tijdens de Pietengym. Bij de Pietendans werd er gezwaaid, schoorsteen geklommen en met pepernoten gestrooid en na afloop was er natuurlijk voor iedereen een handje pepernoten.
 
Ook namen we afscheid van enkele peuters die vanaf januari naar de basisschool gaan.
 
In januari is er weer een nieuw blok peutergym en er zijn dus enkele plekjes vrijgekomen.
 
Aanmelden kan via de website.De Sport BSO gaat zich inzetten voor een gezonde omgeving!
Op de Sport BSO worden kinderen gestimuleerd om hun persoonlijke en sociale competenties te ontwikkelen middels een gevarieerd aanbod aan sport en spelactiviteiten, welke passen bij hun ontwikkelingsfase. Om kinderen zich te laten ontplooien is het belangrijk dat zij leven in een gezonde leefomgeving. De visie van De Sport BSO sluit naadloos aan op de JOGG-beweging (jongeren op gezond gewicht) die momenteel in gang gezet wordt binnen de gemeente. Reden te meer voor de kinderopvangorganisatie om het convenant JOGG te ondertekenen.
 
Middels het convenant heeft De Sport BSO de ambitie uitgesproken om samen met Bunnik Beweegt zich het komende jaar in te zetten op de volgende punten:
 
1. Gezamenlijk de samenwerking en verbinding zoeken met verschillende sportaanbieders uit de
   gemeente Bunnik.
 
2. Kinderen nog bewuster maken van het belang van het drinken van water door het plaatsen van
   een watertappunt.
 
3. Bunnik Beweegt ondersteunen in de organisatie van de Bunnikse Spelen
 
4. Kijken naar de mogelijkheden om evt. op de woensdag middag een wekelijkse sportinstuif te
   organiseren!
 
Zowel De Sport BSO als Bunnik Beweegt zijn erg trots op deze samenwerking en hopen op deze manier ook haar steentje bij te dragen in het creëren van een gezonde omgeving voor onze jeugd!Bubbelvoetbal
Voetbal is een van de favoriete bezigheden van onze Sport BSO kids, maar kun je dat net zo goed als je in je eigen bubbel zit? Onze kids probeerden het uit tijdens de meivakantie.........

Kliederen en knutselen
 Ook deze meivakantie was er weer volop gelegenheid tot knutselen en kliederen. De kinderen hebben bloempotjes beschilderd en zaadjes van groentes geplant in hun potje en bij de kleuters werden ook lekker veel kliederactiviteiten met klei, deeg en verf gedaan.


Oud Hollandse spelletjes & vissen
Ezeltje prik, spijkerpoepen, spijkerbroekhangen, jeu de boules, blikgooien, koekhappen en nog heel veel andere spelletje stonden op het programma op de dinsdag in de meivakantie. Er werd weer enthousiast meegedaan door de kids van "jong tot oud". En ging je liever mee vissen in de Krommerijn? Ook prima!

Terug naar de inhoud